Loukussa neljän seinän sisällä

Tilanne karkasi aika nopeasti käsistä, vai mitä mieltä te ootte? Viime viikon keskiviikkona kaikki oli vielä hyvin, ja oltiin Julian kanssa suunnittelemassa tulevia juttuja. Torstaina olikin sitten ihan eri ääni kellossa. On edelleen vaikea tiedostaa, kuinka paha tilanne oikeastaan edes on, kun kaikki tuntuu niin kaukaiselta. Ei ole aihetta paniikkiin tai vessapaperin hamstraamiseen, muttei myöskään asioiden vähättelyyn. 
Koska mökkihöperyys on jo iskenyt muhun, ajattelin jakaa pari vinkkiä siitä, mitä karanteenioloissa voi tehdä, ettei aika käy liian tylsäksi. 

1. Nyt voisi olla hyvä aika suursiivouksen! Tai ainakin kaappien järjestely saattaisi olla tarpeellista ja mieltä rauhoittavaa. Jos kirpputoreilu kiinnostaa, voit laittaa jo valmiiksi syrjään ne tavarat, jotka haluat myöhemmin myydä. 

2. Treenaa kotona. Youtubesta löytyy monia kotitreenejä esimerkiksi Pamela Reifiltä. Sita Salmisen kehonpainotreeniä suosittelen myös kokeilemaan! Koska olen itse edelleen pienessä flunssassa, olen tehnyt joka päivä lyhyitä kävelylenkkejä, ettei pää hajoa ihan kokonaan. Tällä viikolla ajattelin käydä myös vetämässä porrastreenin. Nyt on ollut muuten aikaa myös venytellä ilman tekosyitä. 

3. Kokeile jotakin uutta reseptiä tai wolttaa himaan. Varsinkin nyt, kun pienyrittäjillä on hankaluuksia, wolttaaminen on ihan suotavaa! Tue jotakin pientä yritystä kokeilemalla vaikkapa lähiravintolasi tarjontaa suoraan kotiovelle. 

Kokeilin uudella reseptillä banaani-kauravohveleita, 
jotka olivat ihan törkeen hyviä!


4. Kahlaa läpi kaikki sarjat, jotka olet halunnut jo pitkään katsoa. Nyt siihen on vihdoin aikaa! Itse olen aivan koukussa Netflixistä löytyvään sarjaan Love Is Blind.  Suosittelen Netflixistä Sex Educationia tai Atypicalia. Myös Uraäidit on hauska sarja! Ruutuun on tullut myös Kumman kaa ensimmäisiä jaksoja, mun kaikkien aikojen lempparisarja!



5. Soita maratonpuhelu ystävälle. Näitä oon tehny tässä muutaman päivän aikana jo useampaan kertaan ystävien kanssa, jotka asuvat eri kaupungissa kuin itse asun. Maratonpuhelut piristävät aina!

6. Lue kirjoja! Tätä suosittelen ihan kaikille, oli sitten karanteenissa tai ei. Mun viimeaikaisena lemppariviihteenä on olleet myös äänikirjat. Kuuntelen äänikirjaa esimerkiksi lenkillä, tiskatessa tai siivotessa. Oikeastaan aina, kun vaan pystyy. Nyt, kun kirjastot ovat menneet kiinni, niin äänikirjat ovat aina mukana puhelimessa! Mulla olisi vaikka kuinka paljon kirjoja suositeltavaksi, mutta kokeilkaa esimerkiksi kuunnella Eve Hietamiehen Yösyöttö tai dekkareista pitäville voisin suositella Camilla Läckbergin Kultahäkkiä. 

7. Nyt, kun on oikeasti aikaa rentoutua ja nauttia ihan vaan kotona olemisesta, tehkää niin. Aluksi mäkin kriiseilin sitä, ettei pääse salille tai mihinkään muuallekaan, mutta on myös ihan hyvä oppia vaan olemaan ja rentoutumaan aina välillä. Ei se pahaa ainakaan tee. Hyviä karanteenipäiviä!


-Vilma














Kommentit

Suositut tekstit