Tinderin lyhyt oppimäärä

Ah, ja taas ollaan jännän äärellä! Nimittäin aiheena tänään yksi allekirjoittaneen lemppareista: Tinder. Pohjustetaan tätä blogitekstiä sen verran, että itse olen viettänyt kyseisen sovelluksen maailmassa enemmän ja vähemmän aikaa viimeiset kolme vuotta. Väliin on mahtunut myös pidempiä taukoja, jolloin luulin kohdanneeni jonkun spesiaalin yksilön, niin sanotusti timantin sieltä kivien joukosta. Valitettavasti lähempi tarkastelu on aina osoittanut, että kyseessä on ollut korkeintaan kissankullan arvoisia tapauksia. Lisäksi väliin mahtuu myös aamuja, jolloin olen herännyt aivan muuttuneena naisena ja poistanut koko sovelluksen profiiliani myöten vain huomatakseni, että viimeistään seuraavana iltana olen jo taas svaippailun parissa. Se on koukuttavaa, svaippailu nimittäin. Omalla kohdallani siitä on tullut melkeinpä jopa huono tapa, josta toivon aika ajoin pääseväni eroon. Miksi niin? En itseasiassa edes tiedä. Toisinaan tunnen melkein huonoa omatuntoa siitä, että suurin osa Tinderissä vietetystä ajasta on omalla kohdallani vain tylsyyden tappamista ilman sen suurempaa päämäärää. Tässä asiassa on tärkeää olla rehellinen itselleen. En varsinaisesti odota unelmieni prinssin ilmestyvän seuraavan sivulle pyyhkäisyn takaa. Erityisen tärkeää on kuitenkin olla rehellinen myös muille käyttäjille omista aikeistaan. Tästä päästäänkin ensimmäiseen kohtaan:

1. Kerro suoraan ja rehellisesti, mitä olet etsimässä. Ja ei, en tarkoita, että sinulla pitäisi olla valmiina yksityiskohtainen viiden vuoden suunnitelma tai edes tietoa siitä, miltä kalenterisi näyttää ensi viikolla. On kumminkin reilua kaikille osapuolille, että asioista puhutaan suoraa ja kiertelemättä. "Ai etsit parisuhdetta? No itseasiassa niin minäkin, mutta..." Ei, et etsi, mikäli tiedät olevasi vaikeassa elämäntilanteessa ja vähän tunnevammainen sekä kaiken lisäksi vielä myös suhdekammoinen. "Joo mäkin etsin itseasiassa vaan hauskanpitoa!" Ei, et etsi, mikäli omissa ajatuksissasi olet ehtinyt suunnitella jo yhteiset kesähäät ja suvun kanssa vietettävät juhlapyhät. Säästetään toinen toistemme aikaa jooko? Alla enemmän ja vähemmän esimerkillinen suoritus tämän kohdan sisäistämisestä. 



Okei, nyt kun tämä tuli selväksi, niin jatketaanpa eteenpäin. Seuraavaksi haluaisin valistaa teitä arvon miehet siitä, kuinka ei tehdä vakuuttavaa profiilia Tinderiin. Kyseiset havainnot perustuvat sekä omiini, että lähipiirini kokemuksiin. Valitettavasti joudun osoittamaan tämän kohdan neuvot vain miehille, koska Tinderin naisista minulla on sattuneista syistä hyvin vähän kokemusta. Uskaltaisin kuitenkin olettaa, että ainakin osaa näistä neuvoista voisi hyödyntää myös sukupuolesta riippumatta. 

2. Profiilin do´s and don´ts: muista kohdista poiketen kokosin teille tähän listan, jotta asioiden tsekkaaminen on helpompaa. Listan tarkoituksena ei siis missään nimessä ole yhtään vähätellä miesten luetun ymmärtämistä. Ehkä. 

-Et ole hipsuttelun maailmanmestari, ja vaikka olisitkin, niin älä kirjoita sitä profiilisi kuvaukseen. Just don`t
-Yhdys_sana_virheet. Jos et itse ole varma siitä, kirjoitetaanko "jutteluseuraa" yhteen vai erikseen, niin käytä Googlea. Älä oleta. 
-Pituutesi ja snäppinimesi ei ole yhtä kuin omaperäinen kuvaus. 
-Jos jokaisessa kuvassasi sinulla on aurinkolasit päässä, niin herätät todella paljon epäilyksiä. Todella paljon
-Vaikka elämä olisi kuinka vakavaa ja potisit vielä kaiken lisäksi maailman suurinta ilmastoahdistusta, niin pieni hymy olisi silti plussaa. Hyvästä yrityksestäkin saattaa saada lisäpisteitä!
-Lisäpisteistä puheen ollen mainittakoon, että koirasta saa mun kohdalla aina kymmenen lisäpistettä. 
-... ja edelliseen lisäyksenä, että mikäli myöhemmin selviää koiran olleen naapurisi kaiman kummin, niin menetät ne kymmenen lisäpistettä tuplana. 
-Kaikki miehet näyttävät komeilta puku päällä. Niin näytät myös sinä.
-Mua ei varsinaisesti kiinnosta nähdä neljää kuvaa sun autosta, ellet sitten satu olemaan Transformers-leffasta karannut yksilö... eikä kyllä ehkä silloinkaan. 
-Iän valehtelulla et saavuta mitään. Me kyllä tiedetään. 





Noniin, vieläkö ootte mukana, vai onnistuinko loukkaamaan pahasti jonkun tunteita? Mahtavaa, joka tapauksessa nyt olisi aika jatkaa tätä mielenkiintoista matkaa Tinderin syövereihin. Mikäli vastaan sattuu tulemaan profiili, joka on onnistunut edellä mainituissa kohdissa, niin saatan jopa vaihtaa svaippailun suuntaa tutusta vasemmasta oikealle. Toisinaan Universumimme planeetat ja tähdet sattuvat olemaan oikeassa linjassa, ja myös svaippailun toinen osapuoli kokee allekirjoittaneen profiilin uhkan sijaan mahdollisuudeksi. Tällöin Tinder ilmoittaa pirteällä äänellään uudesta osumasta. Mätsäyksen jälkeen tulisi sitten aloittaa keskustelu, mikäli elämän muilta kiireiltään siihen pystyy. Tasa-arvon nimissä keskustelun voi aloittaa kumpi tahansa. "Miesten kuuluu tehdä aina aloite." on täyttä humpuukia. Ryhdistäytykää naiset. 

3. Moi miten menee ja muut tavat tappaa mielenkiinto. Kuulen edellisen lauseen aiheuttaman kohahduksen, mutta en välitä, sillä "Moi miten menee?" on täydellinen tapa aloittaa keskustelu, mikäli haluat toisen osapuolen tietävän keskustelun olevan sinulle vain tapa tappaa aikaa. "Mutta mä sentään aloitin keskustelun!!!" Ei auta, yritä enemmän. Karu fakta nyt vain sattuu olemaan se, että mikäli tosissasi haluaisit, niin keksisit kyllä paremmankin tavan kiinnittää toisen huomion. Hyvänä lähtökohtana keskustelun aloittamiseen on tietenkin toisen osapuolen kiinnostava profiili. Tällöin kannattaa tsekata edellinen kohta uudelleen. Kokemuksesta voin kertoa, että pienellä aivotyöskentelyllä saat kyllä omastakin profiilistasi sellaisen, että toisen osapuolen on helppo aloittaa keskustelu kanssasi. 

(3.2 Älä aloita minun tai kenenkään muunkaan Julia-nimellä siunatun kanssa keskustelua "Voisin olla sun Romeo" -tyyppisellä viestillä.)

Kokosin tähän alle muutamia hyviä ja huonoja tapoja aloittaa keskustelu. Saatte itse asetella kyseiset aloitukset valitsemaanne kategoriaan. 













Mikäli keskustelu sitten saa siivet alleen ja kohta numero 1 on kunnossa, niin seuraava luonnollinen askel on kasvokkain kohtaaminen. Minulla on omakohtaista kokemusta hyvistä, ei-niin-hyvistä ja hyvin huonoista Tinder-treffeistä. Kaikista tärkeintä on kuitenkin muistaa, että päivien viestittelystä huolimatta siellä ruudun toisella puolella saattaa olla kuka tahansa.   Viimeinen kohta tässä Tinderin lyhyessä oppimäärässä saattaakin olla se kaikista tärkein. 

4. Turvallisuus ennen kaikkea. Turvallisuus sanan kaikissa merkityksissä on kaiken A ja O. Ihan oikeasti. Vielä kolme vuotta sitten en ollut tarpeeksi aikuinen allekirjoittamaan tätä kohtaa, sillä olen itsekin tehnyt hieman kyseenalaisia valintoja Tinder-treffien suhteen, mutta nyt vanhemmalla iällä pystyn paasaamaan tästä kohdasta melkein puhtaalla omatunnolla. Mikäli et ole koskaan aiemmit tavannut mätsiäsi, niin sinuna suhtautuisin tilanteeseen mustasukkaisen kumppanin tavoin, ja selvittäisin kaiken mahdollisen kyseisestä henkilöstä ennen ensimmäisiä treffejä. Kaikkihan meistä harrastavat toisinaan pientä somestalkkausta, toiset hieman enemmän. Sometilien puuttuminen saattaa olla iso punainen lippu, vaikkakin ymmärrän sen olevan nykyään jopa muodissa tietyissä piireissä. "Somestalkkaus ei oo yhtään coolia..." Ei ehkä, mutta ei ole myöskään oman turvallisuuden vaarantaminen. Treffipaikaksi kannattaa valita joku yleinen paikka, eikä omaa pientä yksiötä kuten itse olen tehnyt. Lisäksi on aina hyvä ilmoittaa kaverille jos toisellekin, että kenen kanssa on menossa ja minne. Tällöin perääsi ymmärretään alkaa kyselemään, mikäli huonosti käy ja ruudun toiselta puolelta paljastuukin jotain aivan muuta. 

Huhhuh, menipä vakavaksi. Kaiken kaikkiaan Tinder on kuitenkin aivan kelpo sovellus ihmisten yhdistämiseen. Kaikki vastaantulijat eivät ole timantteja, eivätkä edes kissankultaa, mutta eiköhän sieltä silti löydy jokaiselle jotain. Etsintä saattaa kuitenkin vaatia välillä pelin aloittamista alusta. Joskus jopa pari kertaa. Toisinaan taas kymmeniä kertoja. Ja mun tapauksessa? En tiedä. En tosiaan tiedä. Loppukevennyksenä vielä malliesimerkki täydellisestä Tinder-profiilista. Olen puhunut.

-Julia



Kommentit

Suositut tekstit