Mitä tänään syötäisiin?

Heipparallaa! On kulunut tovi taas edellisestä postauksesta, mutta kaikki syksyinen häslinki ja stressi on tänäkin vuonna vienyt viimeisetkin jäljellä olleet mehut veks. Oon muun muassa kirjotellut Kalevaan juttua, uusinut kolme hylättyä tenttiä (fuksivuoden parhaat onnistumiset) ja yrittänyt keskittyä myös omaan jaksamiseen vähän enemmän. Oon todennut, että koko kesä töissä oli pahin mahdollinen virhe, kun ajattelee sitä työmäärää, jonka tänä syksynä oon joutunut tekemään. Jouluna mun pitäisi olla 40 opintopistettä rikkaampana syömässä kinkkua, mutta epäilen tätä vahvasti. Toisaalta tänä syksynä on tuntunut ensimmäistä kertaa myös siltä, että oon valinnut oikean opiskelupaikan ja jotain kehitystäkin on ehkä tapahtunut opintojen suhteen. 

Mut yhdestä asiasta oon tänä syksynä ollut erityisen ylpee: oon alkanut kokkailemaan kaikkea uutta ja kokeilemaan reseptejä, jotka on ihan ennennäkemättömiä! (ei liioiteltua ollenkaan) Ja siis tähän väliin täytyy huomauttaa, että viime syksynä söin noin neljästi viikossa nuudeleita ja kanaa tai tonnikalaa. Edistystä on siis todellakin tapahtunut! Sen kunniaksi ajattelin jakaa parhaat ruokavinkit teille kaikille nälkäisille opiskelijoille, joiden tili näyttää yhtä tyhjältä kuin allekirjoittaneen. Mukana on myös muutama herkutteluvinkki pimeneviin iltoihin, kun itkettää ja v*****aa. Nauttikaa!  


Alkuskumpat niin jaksatte varmasti lukea loppuun asti!


1. Tomaatti-pekonipasta

Tää on yks mun ehdottomia lemppareita, jota teen aina tasaisin väliajoin. Oon tehnyt tän monesti myös ilman pekonia, ja toimii ehdottomasti kasvisversionakin! Plussaa on se, että tekemiseen menee noin 10 minuuttia. Miinusta hirveästä tiskivuoresta... Mutta kannattaa silti pistää testiin! Tää on myös toiminut treffiseuralle kerran, ihan vaan vinkkinä. 


Tarvitset:
pastaa
1 pkt tomaattimurskaa
vähän ketsuppia
1-2 pkt pekonia "Kaks pakettia pekonia jos haluaa olla porsas" -isosisko
1 sipuli
2 dl ruokakermaa
mausteita

Tee näin:
Pilko pekoni ja sipuli. Pekonia ei tarvitse pilkkoa ihan pieneksi, suutuntuma on aina kiva. Paista pannulla miedolla lämmöllä. Jos levy on kutosella, sipulit palaa... Tässä vaiheessa kannattaa laittaa pasta kiehumaan. Oon huomannut, että pastaa keittää aina liikaa, mutten oo keksinyt siihen vielä mitään hyvää ratkasua. Saa siis vinkata jos tiiät konstin. Lisää pekonin joukkoon tomaattimurska ja ketsuppi ja sekoittele ihan rauhassa. Sitten vielä ruokakerma ja lopuksi mausteet. Mausteina voi käyttää suolaa, pippuria ja esimerkiksi kuivattua basilikaa. Kuumenna ja tarjoile pastan kanssa!   



2. Lasagnette ala Knorr

Ettei teille nyt tulisi liian hyvä kuva mun kokkaustaidoista, niin ajattelin palauttaa teidät maan pinnalle tällä toisella mahtavalla ohjeella. Kaupasta saa nykyään valmiina tällaisia Knorrin lasagnettepakkauksia, joka on ehkä maailman helpoin ruoka valmistaa. Se myös oikeasti maistuu hyvältä. Pakkauksen lisäksi tarvitset vain 500 g jauhelihaa ja lisäksi vettä tai maitoa. Jos haluat pistää ranttaliksi, voit ostaa lisäksi juustoraastetta tämän herkun päälle. Juusto kannattaa kuitenkin lisätä vasta paiston loppupuolella, muuten se muuttuu aika kovaksi...



Ette voi erehtyä paketista. 


3. Herkkupirtelö

Okei, tätä jokaisen pitää kokeilla! Mulla on itsellä ollut nyt sellainen vaihe, että mun on pitänyt saada joka päivä jotain hyvää ja makeaa. Lupaan, että tää on vaan lyhyt vaihe mun elämässä. En kuitenkaan haluaisi syödä joka päivä pullaa ja keksejä, siispä tämä resepti on autuaallisen hyvä ja hieman terveellisempi vaihtoehto. 


Tarvitset: 
1 banaani, Huom! Banaani täytyy olla jäinen. Eli lohko banaani ja pakasta se. Jos on siis menossa banaaneja vanhaksi, ne kannattaa pakastaa ja käyttää näin hyödyksi. 
noin 5-6 rkl O´Boy kaakaojauhetta
maitoa

Tee näin:
Laita blenderiin banaani, kaakaojauhe ja maitoa. Blendaa ja lisää maitoa tarvittaessa. Koostumuksen pitäisi olla pirtelömäinen, lisää siis maitoa harkiten. Kaada isoon lasiin tai juo suoraan blendauskannusta tiskin välttämiseksi. Nam!


4. Tomaattinen soijarouhekastike

Oon yrittänyt syödä vähän vähemmän lihaa tänä syksynä. En kuitenkaan usko, että pystyn koskaan luopumaan täysin lihasta, mutta oon saanut tän yhden ylihyvän soijarouhereseptin, joka on mullistanut mun maailman. Lisään joukkoon myös kidneypapuja, että kastike olisi hieman ruokaisampaa. Ohje on K-Ruoan ohje vähän muunneltuna. 


Tarvitset:
pastaa
1 pkt tomaattimurskaa
1/2 dl tomaattisosetta tai ketsuppia
1 porkkana
1 sipuli
1 prk kidneypapuja
2 valkosipulinkynttä
2 dl vettä
mausteita
1 tlk kaura kasvisrasvasekoitetta tai tavallista ruokakermaa
2 dl tummaa soijarouhetta

Tee näin:
Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet pannulla. Raasta porkkana ja lisää se pannulle yhdessä tomaattisoseen ja -murskan kanssa. Lisää vesi, soijarouhe, kidneypavut ja mausta. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Älä jätä kastiketta kuitenkaan valvomatta. Lisää lopuksi ruokakerma tai kasvisrasvasekoite ja kuumenna. Tarjoile esimerkiksi spagetin kanssa. 



6. Parhaat suklaacookiet ever!

Oon monesti tehnyt tällä ohjeella suklaakeksejä pellillisen ja syönyt koko pellin yhdessä illassa. Näihin jää koukkuun, sen voin luvata. Kekseissä yleensä menee suhteellisen kauan, mutta tähän ohjeeseen ei varttia kauempaa saa aikaa kulumaan. Jos tulee siis yllärivieraita, nämä keksit pyöräyttää hetkessä! Ollaan useasti myös Julian kanssa leivottu näitä ja katsottu samalla Temppareita. 


Tarvitset:
1/2 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
1 tl suolaa
1/2 voita
1 kananmuna
1 tl vanilliinisokeria
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
noin 4 riviä taloussuklaata

Tee näin:
Paloittele suklaa ensin. Se on kaikkein ärsyttävin osuus. Neljä riviä riittää mainiosti, mutta jos on huono päivä suosittelen isompaa annosta. Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään. En ainakaan usko, että järjestyksellä on hirveästi väliä. Jauhot kannattaa siivilöidä, mutta mä en ainakaan usein jaksa eikä ainakaan ole tullut vastaan ylläripaakkuja. Voi kannattaa myös sulattaa vaikka mikrossa. Laiskana ihmisenä mä käytän aina juoksevaa margariinia. Lisää lopuksi paloiteltu suklaa ja tee leivinpaperille kahden lusikan avulla taikinasta kekoja. Keot kannattaa sijoittaa aika kauas toisistaan. Ne leviää uunissa... Paista 180 asteisessa uunissa 12 minuuttia. Huom! Aika on tarkka, ei saa mennä yhtään yliajalle, että keksit pysyvät pehmeinä. Paiston jälkeen kannattaa odottaa hetki keksien jäähtymistä, ja syödä lämpimät keksit yhdessä maidon kanssa. Ai että!

Kuvateksti kertoo jo kaiken tarpeellisen...


7. Pasta Carbonara

Tää ohje on myös K-ruoan, mutta tutustuin tähän ruokaan miehen kautta! Miettikääpä sitä. Mieskin voi osata kokata. Resepti ei ehkä ole opiskelijaystävällisin parmesaanijuuston takia, mutta huonon rahatilanteen yllättäessä juuston voi jättää hyvillä mielin pois. Pasta maistuu silti aina hyvältä. 


Tarvitset: 
pastaa
1 pkt pekonia
2 valkosipulinkynttä
1 prk ruokakermaa
2 kananmunaa
1 1/2 dl parmesaania (halvinta, mitä kaupasta saa)
1/2 tl pippuria
1/4 tl suolaa


Tee näin:
Pilko pekoni ja valkosipulinkynnet ja paista pannulla. Sekoita kulhossa ruokakerma, kananmunat, parmesaani ja mausteet. Yhdistä keitetty pasta ja pekonit ja sekoita. Lisää lopuksi kananmunaseos ja sekoita. Jos haluat, voit lisätä pinnalle vielä parmesaanijuustoa. Juustojen rakastajana voisin käyttää parmesaania loputtomasti, mutta kukkaronnyörit ovat vähän liian kireällä. 


8. Kulinaristipannari 

Pannari oli jo lapsuudessa sellainen iltapalaherkku, joka tehtiin aina, kun maitoa oli menossa vanhaksi. Oon huomannut, että opiskelijana konsti on edelleen kätevä, ettei ruokahävikkiä pääse syntymään. Yritän muutenkin aina syödä niin, että tulisi mahdollisimman vähän heitettyä ruokaa roskiin. Tosin Julian mielestä päiväyksen mukaan vanhentuneita leikkeleitä ei saisi syödä. Ihan hyvältä nekin on maistunut. Mutta anyway, tässä vielä viimeinen resepti.


Tarvitset:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
100 g sulatettua voita tai juoksevaa margariinia
1 dl kaurahiutaleita

Tee näin:
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita kananmunat, maito ja voi keskenään. Lisää kuivat ainekset kananmunaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää vielä lopuksi kaurahiutaleet. Ne tuovat ihanaa rapeutta pannariin. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 30 minuuttia. 


Näitä kaikkia reseptejä kannattaa kokeilla. En oo kummoinen kokki, mutta jopa mä osaan tehdä näistä jokaisen, ja vielä nauttia tekeleistä! Jos sulle ruoanlaitto on yhtä utopinen käsite kuin mulle oli vielä viime syksynä, niin näistä on hyvä aloittaa. Oot kolmen tähden huippukokki ennen kuin huomaatkaan, mä lupaan!

Mun unelma on, että oon joskus yhtä hyvä leipoja kuin äiti <3

-Vilma






Kommentit

Suositut tekstit