Työkalupakki Tinderiin

"Moi mts?"
-Moikka! Ei tässä sen kummempia. Mitäs sulle?
"Eipä mitään erikoista, ihan jees!"

... aaand that's it, tuttua? Leikkaako sunkin keskustelut kiinni kuin Yamaha konsanaan? Tuntuuko siltä, että keskustelun aloittaminen deittisovelluksessa on yhtä tuskaa kuin luentopäiväkirjojen palauttaminen? Entä olisiko Tinder-kuvauksessasi yhtä paljon parannettavaa kuin nykypäivän politiikassa? Ei hätää, sillä Sukuvikojen Julia on jälleen täällä tykittämässä täyttä faktaa kyseisten sovellusten toiminnasta! Näillä Tinderin työkaluilla pääset alkuun deittisovelluksessa jos toisessakin, sillä nämä vinkit ovat universaalisti sovellettavissa juuri oman tarpeesi mukaan. Ja ennen kuin kysytte, niin ei, Tinder ei vielä(kään) sponsoroi tätä postausta, enkä minä ole vielä(kään) löytänyt lukuisista yrityksistä huolimatta sitä kaikkien hehkuttamaa unelmiensa prinssiä Tinderin tai minkään muunkaan deittisovelluksen maailmasta. Miksi sitten kuulla mitään näihin asioihin liittyvää vinkkiä tällaiselta henkilöltä, joka ei ole päässyt läpi tätä peliä? Sitä minäkin usein ihmettelen, mutta totta puhuen mun deittisovellus-CV on melkoisen vaikuttava vaikka itse sanonkin. Sen monta vuotta on näissä hommissa pyöritty, heh. Ja jos ei muuta syytä löydy, niin ainakin voin useamman vuoden kokemuksella ja kaiken kokeneena kertoa, että mikä ei ainakaan toimi. Joko nyt siis vihdoin päästäisiin kumminkin itse asiaan, eli mun missioon valmentaa teidät kaikki svaippailun Suomi-sarjasta NHL-tasolle!


"Mähän sanoin että mä en vedä v*ttu enää kertaakaan", Titanicit ja muut jäänmurtajat


YouTube-klassikon tunnistaneille lisäpisteet tästä kohdasta. Se on silti aivan toissijainen seikka, mikäli keskustelun aloitus ei onnistu. Tämä kohta koskee nyt ihan jokaista, sillä missään salaisessa sääntökirjassa ei lue, että juuri miesten pitäisi tehdä aloite. Sattuneista syistä mulla on kuitenkin paljon enemmän kokemusta miesten tekemistä aloitteista (vaikka voi pojat, kyllä niitä naisiakin löytyy), ja todettakoon, että niissä on usein ollut parannettavan varaa. Paljon. Kanssasisarten ja -veljien hermoja säästääkseni olenkin koonnut nyt teille tähän listan erilaisista, toimivista keskustelun avauksista. Tehdäkseni homman vielä helpommaksi, olen listannut kyseiset repliikit erilaisiin kategorioihin, joista voitte vapaasti valita suosikkinne!

Kategoria I: sopivasti kasuaali

Tässä kategoriassa käydään läpi muutama kikka siihen, miten muuttaa tämän postauksen alussa annettu esimerkki toimivaksi. Ja eheei, en tarkoita hyvän joulun toivotuksien lisäämistä tai "Miten sun loma/viikonloppu/päivä on sujunut?" -lisäystä, vaan jotain, jolla ei jumituta edes siihen SM-liigan tasolle. 

1. Kiillota tylsä ja kulunut fraasi vaihtamalla edellisen lihavoinnin kohdalle jokin hauska ja spesifimpi sana. Pienellä vaivalla ja Googlen käytön hallitsemalla voi helposti tarkistaa, että mikä vähemmän tunnettu juhlapäivä on käynnissä jossain päin maailmaa juuri tänään. 
2. Samalta esim. Wikipedia-sivulta löytyy myös pitkä lista julkkiksista, joiden synttäripäivä sattuu olemaan juuri etsimäsi päivän kohdalla. Tällöin voit helposti heittää "Taitaa Trumpin Donaldilla mennä päivä tänään synttärihulinoissa, mutta mites sun päivä sujuu?" -tyyppistä settiä. Ja mikä parasta, näitä molempia kohtia voit hyödyntää jokaiseen keskustelun avaukseen sille päivää! Simppeliä, mutta ei liian simppeliä!
3. Kysy millaiselta mätsisi normaali arkipäivä näyttää. Suurin osa jokaisen meidän elämästä koostuu arjesta, vaikka kuinka haluaisimmekin elämän olevan yhtä juhlaa. Siksi tämä kysymys onkin erittäin hyvä, mikäli haluat todella tutustua toiseen. 
4. Päivitä edellinen kohta bonustasolle, ja lisää alkuun suurinpiirteinen (ei liian tarkka, stalkkerivaroitus!!!) aikataulu omasta normaalista arkipäivästäsi. 
5. "Moikka! Mua kiinnostais kuulla, että millaiset asiat saivat sut hymyilemään tänään?" on esimerkki ehdottomasti omaperäisemmästä tavasta kysyä toisen mielenkiinnonkohteista ja päivästä. 


Kategoria II: mua kiinnostaa just sä.

Tässä kategoriassa on vinkkejä niihin tilanteisiin, joissa vastaasi on tullut harvinainen timantti, ja haluat myös mätsisi tietävän sen. Tässä tapauksessa paras etenemisvaihtoehto on aloittaa keskustelu jollain massasta erottuvalla ja tarpeeksi henkilökohtaisella viestillä. Ei siis sellaisella, jonka voisit lähettää kaikille saman päivän mätseille. 

1. Kiinnitä huomiota profiilin yksityiskohtiin. Katso kuvat läpi tarkasti. Löytyykö niistä jokin yksityiskohta, joka voisi toimia keskustelun avauksena? Saatat esim. tunnistaa kuvien taustalla näkyvän kaupungin. Tällöin voit avata keskustelun kertomalla esimerkiksi jostain hauskasta muistosta liittyen kyseiseen paikkaan. 
2. Mikäli tuntuu, ettet saa liitettyä kuvia mitenkään omaan elämääsi, niin tarkastele seuraavaksi yksityiskohtia, jotka nousevat esille positiivisesti. Tykkäätkö kenties mätsisi hymykuopista? Onko hänellä erikoisen väriset silmät? Huokuuko kuvista itsevarmuus, helposti lähestyttävyys tai energisyys? Älä latele pelkkiä itsestäänselvyyksiä, vaan muista tavoittelevasi timanttia!
3. Yksityiskohtia löytyy (toivottavasti) myös timanttimätsisi profiilin kuvauksesta. Viittaamalla kuvaukseen kerrot mätsillesi, että et ole svaipannut oikealle vain ulkonäön takia, vaan olet lukenut myös mitä sanottavaa tällä uudella tuttavuudella on itsestään. Tämä kohta toimii myös toisinpäin: kirjoittamalla itsellesi hyvän kuvauksen teet samalla keskustelun aloittamisesta helpompaa toiselle!
4. Aloita keskustelu mätsisi nimestä. Oletko kenties tuntenut joskus samannimisen henkilön? Liitä mukaan myös hauska/outo tarina kyseiseen nimeen liittyen. Meinasivatko vanhempasi nimetä sinut samalla nimellä, mikäli olisitkin ollut toista sukupuolta? Onko mätsisi tuttavapiirisi uniikki lumihiutale, eli ainut kyseisen nimen omaava? 
5. Googleta mätsisi etunimi. Saatat löytää jotain mielenkiintoista nimen historiasta, tai ainakin hauskan määritelmän urbaanista sanakirjasta. 


Kategoria III: omalla outoudella onneen

Jokainen meistä on omalla tavallaan outo. Tästä on turha kiistellä. Outous saattaa olla myös avain onneen, mikäli sitä osaa käyttää oikealla tavalla. Jätetään siis turha small talk pois ja siirrytään heti asioiden pimeälle puolelle. Sinnehän tämä joka tapauksessa jossain vaiheessa johtaa, vai mitä?

1. Päivän tietoisku. Avaa keskustelu kertomalla jokin huolella valittu fakta. Se voi liittyä omiin  mielenkiinnon kohteisiisi tai olla vaikka jokin sattumalta bussissa kuultu nippelitieto. Itse henkilökohtaisesti rakastan viljellä joka väliin päähäni jumittuneita faktoja elämästä, luonnontieteistä tai ihmisistä. Miksen siis aloittaisi myös keskustelua sellaisella?
2. Listaa kaikki huonot puolesi. Mä oon testannut tätä taktiikkaa ja omaksi yllätyksekseni todennut sen erittäin toimivaksi! Vastaavanlaista listaa voit sitten pyytää myös mätsiltäsi. Samalla tulee tarkistettua kaikki punaiset liput heti kättelyssä.
3. Listaa kaikki hyvät puolesi. Tämä toimii myös oikein terapeuttisena itserakkausharjoituksena. Suosittelen. 
4. Listaa outoja asioita, joita teet. Voiteletko leivän väärältä puolelta? Käytätkö jotain sanaa väärin? Laitatko herätyksesi aina tietyllä minuuttimäärällä? Vihaatko purkan jauhamista? Nukutuko aina tietyssä asennossa? Parhaassa tapauksessa löydätte jonkin yhteisen outouden ja voitte kadota onnellisena outouskuplaan. Pahimmassa tapauksessa outoutesi ovat liikaa toiselle, mutta hei: elämässä ei voi voittaa ilman riskejä!
5. Aloita keskustelu lempirunollasi, -sananlaskulla tai vaikka suosikkikappaleesi sanoilla. Mätsisi saattaa tietää heti mistä kyseiset lauseet ovat peräisin ja saavutatte bonustason automaattisesti. Toisaalta lauseiden googlettaminen kertoo molemminpuoleisesta kiinnostuksesta, sillä muussa tapauksessa niiden alkuperä jäisi vain selvittämättä. Tästä aloituksesta pääsee myös hyvällä vauhdilla keskustelemaan syvällisiä, mikäli niin haluaa. Itse kannatan sitä ehdottomasti. 


Huhhuh. Siinä oli 15 toimivaa tapaa aloittaa keskustelu. Voin hyvällä omatunnolla kertoa, että mikäli näillä aloituksilla ei saa aikaan kunnon keskustelua, niin silloin vika on ruudun toisella puolella. Tässä vaiheessa onkin hyvä muistuttaa, että keskustelut ovat aina kahden ihmisen kauppa. Joskus on vain todettava, että Universumi ei ole tarkoittanut teitä kahta yhteen ilman sen suurempaa syytä. Kaikki eivät voi olla niitä timantteja, vaikka kuinka yrittäisi kiillottaa niiden pintaa. Uskon silti edelleen näin neljänkin vuoden jälkeen, että jokaiselle löytyy kyllä se omanlainen ihminen. Lupaan, että löytyy. Svaippailun iloa!

-Julia


Kuva (C) Michal Podlesny

Kommentit

Suositut tekstit