Korona-ajan treffi-ideat

Iso K, enkä siis nyt puhu Kaija Koosta, on valitettavasti onnistunut vaikeuttamaan myös deittailua nyt kuluneen vuoden aikana. Rajoitusten ja potentiaalisten treffipaikkojen sulkeutumisen lisäksi uusien lähikontaktien hankkiminen keskellä pandemiaa ei vain kuulosta yhtälöltä, jossa kukaan voisi voittaa. Myös kaukosuhteet ovat joutuneet ihan uudella tavalla koetukselle, kun matkustaminen toisen osapuolen luokse ei onnistukaan vallitsevassa tilanteessa. Ei kuitenkaan hätää, sillä improvise, adapt, overcome -taktiikka toimii tässäkin asiassa kultaisena ohjenuorana. 




1. Pakohuonepeli etänä

En tiedä teistä, mutta itse ainakin olen hurahtanut pakohuoneisiin ihan täysin. Näin korona-aikaan voit nostattaa verenpainettasi myös netissä pelattavassa pakohuonepelissä, joita tarjoaa Suomessa tällä hetkellä ainakin Way Out. Mikäs sen parempi tapa tutustua toiseen kuin asettaa sekä itsensä että treffiseuransa paineen alle ratkaisemaan yhdessä arvoituksia! 

2. Dokumentti-illat

Meillä on nykyisessä suhteessani tapana pitää joka viikko dokumentti-ilta, jolloin katsotaan vuorotellen toisen valitsemaa dokumenttia ja sen jälkeen keskustellaan sen herättämistä ajatuksista. Meillä on dokumenttien suhteen täysin erilainen maku, joten joka toinen viikko tulee opituksi jostain itselle täysin vieraasta asiasta, joka ei päätyisi omalle dokumenttilistalle ilman näitä iltoja ollenkaan. Helpoiten dokumentteja saa katsottua esim. Netflix-partyn kautta tai laittamalla ne vain pyörimään samaan aikaan ja pitämällä keskusteluyhteyden esim. Zoomin kautta avoinna. Tämä toimii tietenkin myös muiden elokuvien tai TV-sarjojen katselussa!

3. Viininmaistelu

Oletteko tarpeeksi aikuisia viinin juomiseen? Mahtavaa! Hankkikaa pullo(t) toistenne lempiviinejä ja järjestäkää viininmaisteluilta etänä. Lisäpiristystä iltaan saa suunnittelemalla etukäteen esimerkiksi euroviisuteemaisen juomapelin tai kisabingon. 

4. Geoguessr

Avatkaa etäyhteys ja jakakaa toisen näyttö, niin että molemmat pystyvät osallistumaan peliin. Geoguessr  -verkkopelissä pääsette tutkimaan maailmaa Google street viewin kautta. Kerätkää vihjeitä sijainnistanne liikkumalla street view-näkymässä ja yrittäkää sen jälkeen sijoittaa itsenne oikeaan paikkaan maailmankartalla. Yllättävän hauskaa!

5. Kahden tähden illallinen

Jakakaa lempparireseptinne ja kokatkaa yhdessä kahden tähden illallinen! Ruoanlaitto yhdessä etäyhteyden kautta on paljon hauskempaa kuin yksin kokkaaminen. Samalla pääsette tutustumaan toistenne makumaailmaan ja ehkä löytämään uusia suosikkireseptejä. 

6. Olisitsä mun kirjekaveri?

Mä rakastan kirjeiden kirjoittamista ja varsinkin niiden vastaanottamista. Laskujen seasta löytyvissä satunnaisissa kunnon vanhanaikaisissa käsinkirjoitetuissa kirjeissä on sitä jotain spesiaalia tunnetta. Miksipä ette siis piristäisi suhteenne kommunikointia aivan uudelle levelille?

7. Lautapelejä ei-niin-perinteisellä tavalla

Netissä pelattavien pelien määrä on räjähtänyt viime vuosina aivan uusiin ulottuvuuksiin. Kaikille löytyy jotain -jopa sinulle ja onnekkaalle treffiseurallesi! Perinteisiä lautapelejä, kuten esimerkiksi Monopolia, voi nykyään pelata ilman pelilautaa ja noppaa. Helppoa ja kivaa!

8. Alentakaa verenpainettanne yhdessä!

Eli toisin sanoen lähtekää kävelylle joko puhelinyhteydellä tai turvavälien kera. Lukijamme hyvä huomautus katsekontaktin välttämisestä on erittäin relevantti, sillä mikäpä sen vaivaannuttavampaa kuin silmiin tuijottelu puheenaiheiden välissä. Vaihtoehtoisesti osallistukaa etäjoogaan tai testatkaa kuntoanne YouTubesta löytyvien treenivideoiden avulla. Lähtekää pulkkamäkeen tai luistelemaan. Pakkanen poskilla piristää kummasti päivää!

9. Totuutta ja tehtävää

Tai truth or drink, kumpikin toimii! Leikkimielisen pelin avulla vaikeatkin teemat aukeavat helpommin. 

10. Tuplatreffit

Pelkäättekö puheenaiheiden loppuvan kesken etätreffien? Ei hätää! Värvätkää mukaan pahaa-aavistamattomat sinkkukaverinne ja antakaa heidän hoitaa treffien awkward-osuus teidän puolestanne. Kiittäkää minua myöhemmin. 

11. Tehkää yhdessä älyttömiä nettitestejä

Tai täyttäkää testejä toistenne puolesta! Saatatte yllättyä vastauksista. Ajatuksena nettitestien tekeminen saattaa kuulostaa hölmöltä ajanvietolta, mutta niistä saa helppoja keskustelunaiheita ja lisäksi opitte toisistanne asioita, joita ei ehkä tulisi edes mieleenkään kysyä. 

12. Bucket list

Luokaa yhdessä virtuaalinen bucket list tulevaisuuden koronatonta aikaa varten. Listasta on hyötyä myös jatkossa, kun mietitte uusia ideoita treffejä varten! Lista on kätevä luoda esimerkiksi Google Keep-sovelluksen avulla. 

13. Opettakaa uusi taito toisillenne

Tämä voi olla mitä vain aina kitaran soittamisesta shakin peluuseen saakka! Missä olette hyviä? Mikä taito sinulla on, joka kumppaniltasi puuttuu? 

14. Tutustukaa toistenne musiikkimakuun

Spotify Group session mahdollistaa biisien kuuntelun yhdessä välimatkasta huolimatta.

15. Kahden henkilön kirjaklubi

Couples who read together, stay together. Tai ainakin jotain sinne päin. 



Mahdollisuuksia löytyy ja niitä kannattaa hyödyntää, sillä korona koettelee yksilöiden lisäksi myös parisuhteita. Lisävinkkejä kaivatessanne, kannattaa lukea läpi aiemmin kirjoittamani 100 treffi-idean postaus täältä! Pitäkää huolta itsestänne ja toisistanne. Alt blir bra kuten täällä Norjassa on tapana sanoa! 



Halaus, Julia




Kommentit

  1. OMG, etäsuhde ei todellakaan toimisi minulla! Tarvitsen fyysistä kontaktia. Mutta onpa pirtsakka blogi. :-) Hauska tuo Bear Grylls, näyttää vähän Amerikan psykolta. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä nykytilanne on kyllä tuonut ihan uudella tavalla haasteita kaukosuhteeseen, sillä pahimmassa tapauksessa pääsen näkemään suhteen toista puoliskoa vasta kesällä -- normaalisti hän olisi matkustanut tänne Norjaan jo nyt keväällä. Haasteita kyllä riittää, mutta onneksi kyseessä on vain väliaikainen ratkaisu! :) Mutta ihan oikeassa olet: kaukosuhde ei todellakaan ole kaikille. Iso kiitos kommentistasi! <3 -Julia

      Poista
    2. Tsemppiä teille kaukokaipuuseen! Tuollainen pakollinen etäily voi myös piristää suhdetta - ja jälleennäkeminen varmasti onnen täyttymys. <3

      Poista
    3. Kiitos paljon! Ja ihan totta, onneksi kesäkään ei ole enää kaukana <3 -Julia

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit